Vyberte stránku

 

Každá akce má svou reakci. Každé proč zase svoje proto. A každý nápad má své řešení – svou realizaci. Někdy se nabízí na první pohled a je skvělé. Někdy nad ním můžete dumat celé dny i noci a nic. Jenže mimo hloubkové mozkové vrty je potřeba zapojit i krok vpřed, směrem k opravdovému VYŘEŠENÍ. Ne jen k řešení. Instruktážní příklad z praxe – můj muž a děda.

Sleduju z okna v patře. Oba stojí uprostřed zahrady. Ruce důležitě v bok. Oprava – jedna ruka v bok, ve druhé desítka v lahvi. Výrazy nejvyššího možného soustředění. Nápady mého chotě létají vzduchem takřka hmotně. Dědovy protiargumenty střelbu přesvědčivě odráží a drží tak jádro věci spolehlivě nedotčeno. Po hodině krokování zahrady a pokyvování hlavami se oba vrací zamyšlení domů.

„Tak co? Přišli jste na něco?“

„No, kus práce udělaný! Ještě to sice nemáme úplně vymyšlené, ale už víme, že to asi nepůjde.“

„A jak to, že nepůjde?“

„Noooo, tak! Prostě nepůjde. Jak jsme to tak probírali, tak nepůjde. Je to logické…“

U čtvrtého opakování stejné situace je třeba oslovit firmu nebo profíka z okolí. Anebo se nápadu vzdát.

Ono je to totiž přesně tak. Fantazie a představivost člověka je neohraničitelná. To by bylo ještě v pořádku. Bohužel všaks kreativitou roste hlavně množství nápadů „jak na to“. Pokud možno rychle a bez námahy (často rychlá cesta Pata a Mata), případně jak a proč to nedělat vůbec (toho bývá víc).

Jeden slavný a hodně trefný výrok říká, že „Okolnostem vždycky něco chybí k tomu, aby byly dokonalé“. A pokud tedy mají naši mužové přece jen něco vytvořit, neobejde se to bez trošky nápadů, od lahváče směrem ke skutečně udělané a dokončené práci.

Zkuste se velmi vážně zamyslet, když vás něco zevnitř popadne tam, až vám to rozzáří oči.Jak hledáte způsob, jak to provést? Rubnete do toho a když to nevyjde, vrátíte se holt na start a jedete zase od nuly? Nebo si nosíte pořád nový a nový vercajk tak dlouho, že už ani nevíte, co jste s ním chtěli udělat? Anebo se hluboce zamyslíte, napijete se chlazeného a řeknete si, že si tím vlastně ani nebudete komplikovat život, páč by to stejně nešlo?

Někdo najde na jeden problém sto řešení a ztratí se v nich jako v bludišti. Někdo to tam prostě nemá. Ale nehoří. Stačí zavolat na 604415300 nebo napsat na email info@martinabaierova.cz To by bylo, abychom tu cestu spolu nakonec nenašli 🙂

Dejte vědět ostatním!